Top Vardagsbetraktelser bloggar Blogglista.se Blogg Topplista Allmänt Matbloggstoppen

lördag 29 januari 2011

Fredag med soppa & kronärtskocka

Fredagen bjöd på en ny lyckad förrätt. Inspirationen till förrätten med kronärtskocka & gorgonzola har jag hämtat från en italiensk restaurang på Cypern. Jag free stylade & det funkade väldigt bra, så bra att jag gjorde om samma rätt igår också, men mer om lördagen senare. Först fredagen!

Translation: Friday I made a new starter whit artichokes & gorgonzola, it went very good so I made it yesterday as well :0) But first friday!

Färska kronärtskockor hade varit att föredra, men konserverade funkade också. Till denna läckra förrätt till 2 personer behövs 1 burk med kronärtskockshjärtan, en bit gorgonzola, grädde & svartpeppar -simple as that! Häll av kronärtskockan & pressa ur vätskan, häll lite olja i botten på två små formar...
Tryck sedan i små bitar av gorgonzola i mitten av hjärtat, ställ i formen & mal över svartpeppar.
Stiliga hjärtan med gorgonzola...
Ställ formarna på en plåt & sätt ugnen på grillen, 225 grader. Här i bakgrunden kokas det löksoppa...
Häll över lite grädde...
Klart för ugnen!
Skär upp något gott bröd under tiden formarna gratineras i ugnen, själv hade jag hade bakat ciabatta.
Håll ett öga på formarna inne i ugnen, när grädden bubblar & kronärtskockorna börjar få färg är de klara.
Serverat! Jätte gott att doppa brödet i såsen som bildas i formarna av grädden & gorgonzolan, mums!
Till huvudrätt blev det ostgratinerad löksoppa, som vanligt en mycket god fredag :0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar