Egen majonäs
Jag kan ÄRLIGT säga att jag inte tycker om majonäs, MEN det finns undantag som till exempel utomlands där majonäs smakar bättre enligt mig, fluffigare på nå´t sätt. Läste på Matplatsen att bloggaren där var av ungefär samma åsikt som jag, men hon gjorde en egen majonäs som jag var tvungen att testa. Å JAVISST, den blev fluffig & god, inget fett klister med syntet känsla som sätter sig i gommen. Testa själv!
Majonäs ca 4 dl: Viktigt att använda en stadig skål & elvisp eller köksmaskin. 2 äggulor, 1 msk dijonsenap...
1/2 msk vitvinsvinäger...
2 krm salt, lite vitpeppar -vispa samman...
Sedan till det viktiga momentet, oljan, ca 3-4 dl i neutral smak, ABSOLUT INTE olivolja.
Tillsätt först oljan droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt HELA TIDEN.
Klar, egen fin majonäs :0)
Om man så önskar går det bra att smaksätta majonäsen, jag tillsatte pressad vitlök i halva satsen -Aioli blev det då. Förvara i burk med tätslutande lock i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar