Choklad dubbelt upp
Idag blev stora fika dagen med vänner, så jag passade på att prova ett av recepten ur Aftonbladets lilla bakbok jag köpte i veckan. Det blev choklad cupcakes med maccafrosting. Gott blev det. Nu är helgen snart till ända & kommande veckan får åter bli sockerfri innan det nalkas helg igen med nya bakverk :0)
Blanda 4 msk kakao med 1 dl kokande vatten & rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.
Bilden på cupcakes ser onekligen smaskiga ut... Blanda 3 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt i en bunke.
Vispa 100 g smör 1 1/2 dl strösocker mjukt & fluffigt, tillsätt 2 ägg -ett i taget.
Hacka 200 g mörk choklad (varav jag använde ca 50 g mintchoklad, vilket jag rekommenderar), tillsätt chokladen + vattnet med kakaon i smeten. Blanda väl.
Fyll 16 st muffinsformar till 2/3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
Nästa steg, moccafrosting. Vispa 100 g mjukt smör med 500 g florsocker på låg fart. Tillsätt 4 msk kakao & 2-4 msk iskallt starkt kaffe. Blanda väl, konsistensen ska var fast.
Färdiggräddade, på svalning innan toppingen åker på...
Frostingen ner i en spritts påse.
Dekorerade & klara för dagens 1:a omgång fika. Gillar formarna som kommer från Lagerhaus.
Resten åkte ner i en tårtkartong jag inhandlat på ett bageri, hem till vänner på fika nr.2
de var så goda som de ser ut.
SvaraRadera