För många år sedan blev vi bjudna på en liknande rätt hemma hos några vänner. Sen dess har rätten utvecklats genom åren & hunnit bli lite av en klassiker hemma hos oss. Jag gör den ungefär så här...
Some years ago we were served a similar dish like this at home of some friends. Since than I have develop this dish over the years & it´s now a classic. I do it something like this...
Sallad de luxe för 2-3 personer.
Mixa ihop: 1 påse med ruccola, 1 kruka basilika, 1 finriven vitlöksklyfta, 1/2 pressad citron & en rejäl skvätt olivolja.
Jag mixar med mixerstav. Glöm inte smaka av såsen med salt & peppar.
Skölj & dela en förpackning med körsbärstomater.
Häll av en förpackning med en buffelmozarella.
Rosta en näve pinjenötter.
Koka ca 3 dl risonipasta.
En riktigt god lufttorkad skinka i tunna skivor rullas ihop till små rosor.
Blanda nykokt varm pasta med den gröna såsen & häll upp det på ett stort fat. Dela & lägg på mozarella, tomater, skinka & häll till sist över pinjenötterna.
Vackra färger samsas på fatet.
Avnjuts tillsammans med ett gott surdegsbröd, en god olivolja & självklart ett riktigt gott rödjust ;)
En rätt som funkar lika bra för två personer som för tjugo personer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar