Sugen på något sött? Testa att baka Rocky Road Cupcakers, receptet kommer från Leila. Choklad, kola, nötter (i mitt fall mandel) & mini marshmallows med en fudge glaze kan inte annat än att stilla sötsuget :0)
Hungry for something sweet? Try to bake these Rocky Road Cupcakers, the recipe comes from Leila. Chocolate, caramel, nuts (in my case almonds) & mini marshmallows with a fudge glaze will help you : 0)
Recept ca 12 st cupcakes: Vispa 3 ägg, 2 1/2 dl & 1 tsk vaniljsocker vitt & fluffigt...
Smält 50 g smör, tillsätt 1 dl gräddfil & 2 msk kallt kaffe & blanda det med äggsmeten...
Blanda 3 1/2 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 4 msk kakao & en nypa salt, vänd försiktigt ner det i smeten...
Smält 100 g mörk choklad (70%) & rör ner den i smeten...
Smeten är klar & formarna kan fyllas...
Använd stabila pappersformar eller ställ dom i en muffinsplåt. Börja sedan med lite smet i botten, sedan på med mini mashmallows, salta jordnötter (jag använder rotad & saltad mandel från Saltå Kvarn) & dumlekola...
På med lite mera smet igen & mera fyllning...
Avsluta med lite smet, formarna ska vara fyllda till ca 1/3...
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 11-15 minuter, de får inte bli torra på insidan...
Nygräddade cupcakes :0)
Fudge glaze: Koka ihop 1 1/2 dl vispgrädde, 1/2 dl mjölk& 2 msk honung. Finhacka 200 g mörk (70%) choklad & blanda i den, rör tills den har smält, avsluta med en msk smör. Toppa varje cupcake med glaze & avsluta med mera mini mashmallows, nötter & delad dumlekola. Känner man att det inte räcker här? Ja en klick vispad grädde till en kladdig, nybakad cupcake blir nästan pricken över i:et ;0)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar