Hälsomuffins
Receptet till mina hälsosamma muffins som jag har justerat lite, kommer från en dietist som skrev för Aftonbladet, long time ago. Dessa kan man absolut mumsa i sig till kaffet mitt i veckan utan minsta gnutta dåligt samvete -kan det bli bättre? Smaken ja, tycker själv att det är en blandning av morot/äppelkaka möter kanelbulle, fast på ett nytt & väldigt nyttigt sätt. De blir väldigt saftiga, jag fryser in dem & värmer dem lite i ugnen innan de ska ätas.
Hälsosamma ingredienser.
Recept: Tärna 2 st röda äpplen fint (själv skalar jag äpplena först) & riv ca 4 dl morötter fint.
Blanda 3 dl dinkelmjöl, 1 dl fiberberikade havregryn, 3 msk linfrön, 1 dl pumpafrön, 3 tsk bakpulver i en bunke.
Blanda 4 ägg, 1/2 dl honung, 3/4 dl kallpressad rapsolja, 1 1/2 msk kanel, 2 tsk kardemumma i en annan bunke. Häll sedan över mjölblandningen i äggsmeten & blanda väl.
Fyll smeten till hälften i muffinsformarna. Jag använder de största formarna som går att köpa på ICA. Idag halverade jag receptet & fick då 6 st muffins. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
Mums till eftermiddagskaffet, piggade onekligen upp denna annars så kalla & trista tisdag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar